Transito

Transito is een tentoonstelling van 10 Hengelose kunstenaars op de vierde verdieping van de Telgenflat aan de Markt in Hengelo.

Thema: Hengelo staat stil, de wereld draait door. Hengelo draait door, de wereld staat stil en kijkt toe. Stilstand of beweging, zegt de man die in de trein zit. Voor het publiek dat achter de spoorboom staat (‘Wacht tot het rode licht gedoofd is, er kan nog een trein komen’) is hoogstens in een flits te zien wat er aan de hand is. Deze flits is 10 dagen te zien in de tentoonstelling Transito. Hoe geef je de dynamiek van stilstaan weer?

Deelnemende kunstenaars: Agnes Booijink, Leo Bos, Geke Buis, Herbert Capelle, Pier van Dijk, Peter Hoogers, Tine Kemperman, Wilfried Lansink, Nanon Morsink en Johan van der Veen.

Periode: 28 mei - 7 juni 2015

Organisatie: Jan Beerling, John Brunink, Marion Zwerink en Ricardo Liong-A-Kong.


We wilden een gevarieerde en kwalitatief goede tentoonstelling maken. Gevarieerd met betrekking tot de uitvoering, gebruikte technieken, maar ook met betrekking tot het Hengelose kunstenaarspotentieel.
Alle Hengelose kunstenaars zijn uitgenodigd om een voorstel / plan / schetsontwerp in te dienen van hun bijdrage aan deze tentoonstelling. Deze bijdrage kan een installatie zijn, maar ook bijvoorbeeld een video, schilderij of litho. Alles was mogelijk, binnen de fysieke beperkingen die het gebouw (en zijn gebruikers) ons oplegt.
Nieuw werk was een voorwaarde. Uit de veertig ingediende voorstellen heeft een commissie bestaande uit Henk Laarakkers (kunsthistoricus / oud-adviseur beeldende kunst en vormgeving Kunst & Cultuur Overijssel), Stina van der Ploeg (teammanager Cultuur gemeente Kampen) en Henriëtte Tavenier (Stichting Beeldruimte) 10 geselecteerd.


De tentoonstelling heeft plaatsgevonden op de vierde verdieping van de Telgenflat –een staaltje van wederopbouwarchitectuur–, aan de markt, hartje Hengelo.


Vormgeving: Ricardo Liong-A-Kong


Oproep kunstenaars:

Klik voor pdf (3.5 Mb)


Uitnodiging:
 


Catalogus:
Expositie:
 

Facebook: www.facebook.com/transitohengelo

YouTube: https://youtu.be/C1P0Mru2_9w
 


^ naar boven