Oeverloos

De Stichting Bernhards Ontmoeting (SBO, http://bernhardsontmoeting.nl/) organiseert reeds enige jaren in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo diverse culturele activiteiten.
Een van de activiteiten dit jaar is een beeldende kunsttentoonstelling op de vijver in het Prins Bernhardplantsoen.
Voor deze tentoonstelling zijn José Verstappen en Ricardo Liong-A-Kong, aangesteld als curator. Zij hebben als titel van de tentoonstelling gekozen: Oeverloos, Gesprekken boven de Bernhardvijver.

José Verstappen en Ricardo Liong-A-Kong

Oeverloos logo
30 mei t/m 30 oktober 2021

Kunstenaars zijn vaak de buitenbeentjes, de mensen die niet begrepen worden. Dit onbegrip komt vaak omdat de kunstenaars iets anders tegen de meest normale dingen aankijken en dat ook uiten. Soms plaatsen ze ook de vervelende dingen van zichzelf of de ander voor het voetlicht. En dat is lang niet altijd gemakkelijk om naar te kijken.
Wegkijken of goed kijken, het verleggen van de blik kan een eerste stap zijn om tot andere inzichten komen.
Wij zoeken kunstenaars, kunstwerken die een (willekeurige) bezoeker van het Prins Bernardplantsoen de wenkbrauwen doen fronsen, een glimlach ontlokken, of verleiden tot een selfie.
Kortom we willen dat er boven de Bernhardvijver gesprekken gaan zweven.


Vernissage: 11 september 2021; 15:00 (Vernissage Oeverloos.pdf; 175 Mb)

Deelnemende kunstenaars: Adrie Arendsman, André Boone, Hedy Hempe, Peter Hoogers, Margit Rusert, Willemien Nijman, Guus Schildkamp en Johannes ZomerVijver.


Leporello
Voor de deelnemers en de organisatie heb ik in een oplage van 12 een leporello in een doosje (15,5 x 11 x 2,5 cm) gemaakt.
16 pagina’s;
full color copy;
oplage 1; genummerd en gesigneerd door de curatoren;
2021.
(niet meer verkrijgbaar)


oeverloos leporello

oeverloos leporello

oeverloos leporello

oeverloos leporello

oeverloos leporello

^ naar boven