Dwalen door flarden van herinneringen

Installatie gerealiseerd in het project Het vergeten boek
19 april t/m 9 mei 2009
ArToll Kunstlabor, in Bedburg-Hau, Duitsland (www.artoll.de)
Opening: zondag 19 april 15:00
Presentatie catalogus en finissage: zaterdag 9 mei 15:00
Uitnodiging (pdf, 560 kb)
Artikel uit de NRZ (16 april 2009, in Duits, met diverse afbeeldingen)

Het thema van het project is ontleend aan het boek In de schaduw van de wind van de Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón.
In de tentoonstellingsperiode valt ook de door de UNESCO ingestelde Werelddag van het boek en de auteursrechten (23 april).

Een vergeten boek tentoonstellen is een paradox: een getoond boek is niet vergeten.

(Deutsch >)
Herinneringen, gedachten, kennis, gaan dwalen en raken langzamerhand buiten het bereik van onze stem: we roepen, maar ze horen ons niet en komen daarom ook niet weerom.

Als we gaan zoeken, zoeken we naar die waar we nog een flard van menen te weten; we gaan net als de gedachten dwalen. We dwalen in het labyrinth van de herinneringen en stuiten zo op nieuwe vragen, treffen andere vondsten en vinden zelden het gezochte.

Het doolhof als metafoor voor kennen, vergeten, zoeken en vinden. Een labyrinth gemaakt van boeken. Lopend door dit labyrinth en de verschillende titels zien is als het dwalen door flarden van herinneringen.

 

 

Aan dit project namen deel: Claus van Bebber (D), Birgit Brebeck Paul (D), Lobke Burgers (NL), Toon Elfrink (NL), Astrid Feuser (D), Gerlinde Habekotté (NL), Christoph Heek (D), Merel Holleboom (NL), Janna Hünnekes (D), Guda Koster (NL), Margreet Kramer (NL), Ricardo Liong-A-Kong (NL), Stef Meilink (NL), Evelien Melis (NL), Anja Middelkoop (NL), Michael Odenwaeller (D), Hetty Rexwinkel (NL), Marijke Schlebusch (NL), Marjorie Slooff (NL), RoN Schmidt (D), Dini Thomsen (D).