Denk aan mij

In 2003 heeft de stichting HeArtpool Hengelose kunstenaars uitgenodigd een schets voor een uit te voeren (of een reeds bestaand) beeld in te zenden.
Uit de inzendingen zijn de 21 volgende kunstenaars geselecteerd:
Charl van Ark/Uli Langendorf, Willie Beckmans, Bertine Bosch, John Brunink, Pier van Dijk, Hettie Franken, Peter Hoogers, Vera Koers, Ricardo Liong-A-Kong, Hiske Loomans-de Sonnaville, Huub Mikx, Nanon Morsink, Ettie Nijlunsing, Rob von Piekartz, Ben Schildkamp, Erik Staman, Arpad Szombathelyi, José Anna-Maria Verstappen, Han Wassink en Tine Wilde.

De beelden zijn geplaatst op sokkels die achter de Lambertusbaseliek (Wemenstraat, De Wetstraat) tussen de perken staan. De beelden waren te zien van 26 oktober tot en met 30 november 2003.

Concept

In de (rechte en met taxus afgezette) perken achter de Lambertusbaseliek zie ik een kerkhof dat er, met het oog op de volkshygiëne, in deze tijd en op deze plaats (midden in de stad) niet meer gewenst is.
Dit beeld van een kerkhof wordt versterkt door het herdenkingsmonument van Ruurd Hallema (Niet vergeten) aan de Wemenstraat.
Mijn idee voor het sokkelproject is Denk aan mij: een gestileerde bloem, waarvan drie bloemblaadjes verwelkt zijn, en de vierde nog rechtop staat (als symbool voor de levende herinnering). Men kan op de bloem gaan zitten om rustig aan zij die er niet meer zijn te denken.


denk aan mij Denk aan mij

Denk aan mij is een beeld dat deel uitmaakt van het sokkelproject ‘Achter de baseliek’ van de stichting HeArtpool.

Concept, ontwerp en vormgeving: Ricardo Liong-A-Kong

Uitvoerder: Evert Strobos, Hengelo (O)
Materiaal: 10 mm roestvrij staal
Afmeting: ca. 75 x 75 x 40 cm (excl. sokkel)

Locatie: De Wetstraat, Hengelo (O)
 Denk aan mij 2008 >
Denk aan mij 2011 >

 

^ naar boven