Bo boeki huil

Flaptekst:
Ricardo Liong-A-Kong heeft, voor zijn opleiding aan de kunstacademie, electrotechniek aan de Technische Hogeschool Twente (thans Universiteit Twente) gestudeerd.
Om in een rustige omgeving geconcentreerd te kunnen studeren ging hij naar de Centrale Bibliotheek (CB), die gehuisvest was in de Vrijhof.
Ricardo Liong-A-Kong was niet de enige.

Er waren verschillende groepjes ‘bibliotheekbewoners’, die tijdens de openingsuren in de CB of elders in de Vrijhof te vinden waren waren. Films, theatervoorstellingen, lezingen, alles wat in de Vrijhof aangeboden werd, werd geconsumeerd. Evenals de koffie en gevulde koeken uit de cantine.

De bibliotheekbewoners hadden in de CB elk een bureau in bezit genomen en gingen regelmatig buurten, koffiedrinken en lanterfanten.
Na een van zijn omzwervingen door de Vrijhof, vond Ricardo Liong-A-Kong een briefje op zijn bureau: bo boeki huil, papiaments voor je boeken huilen. Oftewel: Laat je boeken niet in de steek, kom studeren!
Bo boeki huil is een verzameling van huilende pagina’s uit een aantal van zijn collegedictaten, aangevuld met nieuwe tekeningen.


18.3 x 25.6 cm
48 paginas
zwartwit / full colour (omslag) digitale print
genaaid, gebonden als bibliotheekboek
oplage 8
genummerd, gesigneerd
2013
€ 35,00

Bo boeki huil verscheen in april 2013 in het kader van het door de bibliotheek Deventer georganiseerde C Festival.
De tentoonstelling Beeldend verwoord van Pier van Dijk en Ricardo Liong-A-Kong maakt deel uit van dit festival.

De tentoonstelling >

beeldend verwoord
De flyer met inleidende tekst van Henk Laarakkers

Bo boeki huil


Bo boeki huil


Bo boeki huil


Bo boeki huil


Bo boeki huil
[ detail ]


Bo boeki huil
[ detail ]


 
< Afgerond
Lx >